Založ si blog

Prísne tajné? Slovenský výrobca vie ako jazdiť na vodu!

Tento článok som sa rozhodol prevziať a uverejniť, ako reakciu na neustále stúpajúce ceny benzínu! 

Hroziaca energetická kríza je známa už aj širokej laickej verejnosti.  So zvyšujúcimi cenami pohonných hmôt a rizikom ekonomického kolapsu sa preto neustále objavujú  snahy hľadajúce alternatívne možnosti pohonov. Predstavitelia slovenskej firmy SSPOWER dnes tvrdia, že  Európania môžu čiastočne jazdiť aj  na vodu.

Slovenská firma SSpower  pôsobí v oblasti vodíkových technológii už niekoľko rokov.  Podľa  majiteľa  Slavomíra Školeka, ktorý zákazníkom sľubuje zníženie spotreby benzínu až o 40 %,vedenie Európskej únie (EÚ) dnes robí obrovskú chybu, pretože dostatočne nepodporuje vodíkové technológie.

Foto: Majiteľ firmy SSPOWER –  Slavomír Školek  sa zaoberá aj nad možnosťou využívať vodíkovú technológiu v letectve 

Ako to funguje?
Elektrinou z akumulátora vo vozidle je napájaný vodíkový generátor. Ten prostredníctvom  elektrolýzy vody produkuje kyslík a vodík, ktoré sú následne privádzané do sacieho potrubia motora hneď za vzduchový filter. Vodík a kyslík  sú extrémne výbušnou zmesou, vďaka čomu  výrazne podporujú horenie. V motore sa zmiešavajú s nasatým vzduchom, vďaka čomu v spaľovacom priestore a v momente zápalu zmes horí rýchlejšie, čím sa zvyšuje celková efektivita spaľovania. Autobatéria ako zdroj elektrickej energie je pre zariadenie opätovne dobíjaná obvyklým spôsobom pomocou alternátora.

 

Majiteľ firmy podozrieva vedenie EU a medzinárodné ropné koncerny zo zámerného sabotovania
„Naša vodíková technológia podporuje účinnejšie spaľovanie fosílneho paliva, vďaka čomu motor využije omnoho viac energie. Piesty motoru sú stláčané väčšou silou, čim sa zvyšuje počet prejdených kilometrov automobilu pri spotrebe rovnakého množstvo paliva. Auto sa tak stane čiastočne hybridné, keďže používa vodu ako palivo. Jediné emisie vznikajúce pri tomto systéme spaľovania vodíka sú vodná para, ktorá sa dostane späť do atmosféry. Voda je nekonečný zdroj energie, je zadarmo a jej využitie má obrovský potenciál. Práve preto je absolútne nelogické, že vedenie EU dnes nejaví dostatočný záujem tento skvelý zdroj využívať. Myslím si, že tento nelogický vývoj Európy môžu mať z veľkej časti na svedomí práve vplyvné ropné koncerny.“ povedal pre našu redakciu Slavomír Školek.

Zdroj:
http://www.sspower.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=7&lang=sk

Zo zadĺženého mesta Púchov chcú vybudovať oázu prosperity s vlastnou menou

30.10.2014

Prezident Andrej Kiska vyzval mladých ľudí na Slovensku, aby v súvislosti s nadchádzajúcimi komunálnymi voľbami uvažovali o vstupe do politiky. Práve v duchu odkazu pána prezidenta som sa rozhodol využiť môj blog, ako prostriedok na šírenie alternatívnych informácii a nových myšlienok. V uvedenej veci sa mi veľmi páči nápad skupiny mladých kandidátov z Púchova, a [...]

Aktivisti z iniciatívy Bratislava bez náckov prekabátili neonacistov

10.07.2014

Dňa 19.07.2014 chceli neonacisti opäť pochodovať Bratislavou. Pôvodne naplánovaná protestná akcia nazvaná Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku 5 sa ale nekoná podľa plánu. Náckovia ju totiž chceli začať pred Hlavnou železničnou stanicou v Bratislave. Náckom ale ostali len oči pre plač. Svoj veľký ohlasovaný protest nakoniec museli zmeniť len na [...]

Staňme sa neštandardní polici a zachráňme Slovensko

01.04.2014

Slováci, je to tu opäť. Blížia sa ďalšie voľby, tentokrát do Europarlamentu. Ficov SMER sa bojí straty popularity , pravica je v rozklade a extrémisti naberajú na sile. Čo s tým spravíme? Napadla ma jedna vec – vyjadriť nejako to , že ma voľby síce zaujímajú , ale nemám z čoho vyberať . N ísť k voľbám je to isté ako povedať , že ma to nezaujíma , že je [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 23023x
Priemerná čítanosť článkov: 3837x

Autor blogu

Kategórie